Om Naturpralinen

Naturpralinen är ett äkta värmländskt företag med tillverkning av kvalitetspraliner och egentillverkad glass (glass i huvudsak  sommartid). Endast naturliga råvaror används i produktionen. Många av pralinerna är egendesignade och komponerade med värmländska motiv och smaker, och dom unika askarna med naturmotiv är gjorda endast för Naturpralinen. Chokladmärkena som används är Valrhona  och Felchlin.  Valrhona används i alla tryfflar/fyllningar och vi doppar i en mörk Felchlin.

Naturpralinens chokladfabrik är belägen efter riksväg 62 i Sysslebäck, endast en mil norr om Branäs skidanläggning. Vid fabriken finns också en butik där man kan inhandla både choklad, den egentillverkade glassen  samt färskbryggt kaffe. På sommaren finns uteservering.

Företaget startades år 2007 av Marie Axelsson. Marie hade varit verksam inom restaurangbranschen i över 20 år innan hon “sadlade” om till chocolatiere. Hon har utbildats av Jan Hedh och på Valrhonas chokladskola i Tain Hermitage (Frankrike).

Hennes vision var att tillverka praliner så naturliga som möjligt och som avspeglar en del av Värmland och dess natur. Många av formarna och även presentaskarna är egendesignade med naturmotiv.

Marie har tilldelats 2 SM- Silver ( 2007 och 2009), för sina praliner under Smaklust i Stockholm, och har även blivit utnämnd till “Årets kvinna” för Torsby Kommun.

OBS! INGA RUNDTURER ELLER VISNINGSFÖNSTER TILL KÖKET FINNS!

Information om betalning och frakt:

All betalning sker genom Payson och fraktkostnaden är fast, med ett pris på 79:-.  Leveranssättet är med Postnord.