Finnskogens druva

 Storytelling:

”Finnskogens druva” är en lokal svartvinbärssort, som upptäckter på 1960-talet i norra Värmland av en trädgårdsmästare med namnet Anders ”gubben” Björnsson. Bären på denna buske är mycket större än på vanliga vinbärsbuskar, och den fick då namnet ”Finnskogens Druva” , just för att bären var stora som små vindruvor och för att den ”upptäcktes” i finnskogen. Idag  finns denna bärbuske i nästan alla gamla trädgårdar i norra Klarälvdalen.

PRALINEN är gjord på Valrhonas 64% Manjari (criollo från Madagaskar), och har en mycket tydlig syrlig svartvinbärssmak tillsammans med en aning vanilj och lite cognac. Doppad i mörk choklad.  Passar fint till en cognac.

Denna pralin har Marie tagit ett SM-Silver med på Smaklust i Stockholm 2009.

Innehåller

Kakaomassa, kakaosmör, svarta vinbär,socker,smör,vaniljstång, cognac.