Om Naturpralinen

Naturpralinen är ett äkta värmländskt företag med tillverkning av kvalitetspraliner och egen gjord glass. Endast naturliga råvaror används i produktionen. Många av pralinerna är egendesignade och komponerade med Värmländska motiv och smaker, och dom unika askarna med naturmotiv är gjorda endast för Naturpralinen. Jag använder mig av chokladmärkena Valrhona och Summerbird.

Naturpralinens chokladfabrik är belägen efter riksväg 62 i Sysslebäck, endast en mil norr om Branäs skidanläggning. Vid fabriken finns också en butik där man kan inhandla både choklad och hemmagjord glass. På sommaren finns uteservering där allt kan åtnjutas med en kopp kaffe eller te.

Företaget startades år 2007 av Marie Axelsson. Marie hade varit verksam inom restaurangbranschen i över 20 år innan hon “sadlade” om till chocolatiere. Hon har utbildads av Jan Hedh och på Valrhonas chokladskola i Tain Hermitage (Frankrike).

Hennes vision var att tillverka praliner så naturliga som möjligt och som avspeglar en del av Värmland och dess natur. Många av formarna och även presentaskarna är därför egendesignade med älgar, skogsstjärnor och vargtassar, samt Värmländska profiler som Selma Lagerlöf.

Marie har tilldelats 2 SM- Silver ( 2007 och 2009), för sina praliner under Smaklust i Stockholm, och har även blivit utnämnd till “Årets kvinna” för Torsby Kommun.